18 Mart 2009 Çarşamba

TEFEKKÜR KONULARI

*Yapraklarınız havaya uzanmış, kökleriniz ise toprağın altında. Bir ağaçsınız. Hem gökte hem de yerde Ol’manın Bütünlüğünü ve Bütünlüğünüzün dengesini hissedin. Tefekkür ediniz.

*Siz bir dağsınız ve tepelerinizde beyaz bulutlar eteklerinizde ormanlar var. Rüzgarın yapraklar arasında çıkardığı sesi dinleyiniz. Siz hem bulut, hem dağ hem rüzgar hem eteklerinizdeki ormansınız. Çok boyutluluğun Birliğini hissedin. Tefekkür ediniz.

*Sessiz ıssız bir gölün üzerine düşen yağmur damlacıklarının An’da var Ol’uşunu ve yok oluşuyla değişimin doğallığını hissedin. Tefekkür ediniz.

*Dışımızda Ol’An sessizliği algılamaya ve dinlemeye çalışıyoruz….
*Dışarıdaki sessizliği dinlerken içimizde oluşan dinginliği ve farkındalığı keşfetmeye çalışıyoruz….

***Tefekkür yaparken……Ruhumuzun karanlık gecelerine girebileceğimizi boşluğa ve anlamsızlığa düşebileceğimizi algıladığımızda bırakıyoruz.
Yokluk yokluktur.
Yokluğu merak etmeyiniz.
Karanlığı merak etmeyiniz
Yokluk yokluğa çekmek ister,,,karanlık karanlığa çekmek ister…yokluğun ve karanlığın çalışma sistemleri budur…..Bunu unutmayınız.

Yokluğun İlahi amacı Var Ol’maktır. Ama kendi doğası gereği yokluğa düşen Varoluşunu da yokluğuna almaktadır. Hepsi sevgidendir.

Bizim Yol'umuz yokluğu Varlıkta YAŞATMAKTIR. Bu O’nun Muradıdır. Gerçek Ol’maktır.

(Tefekkür; hayal ile karışık ve hissedişlerin eşlik ettiği derin yüksek ve çok boyutlu yer Ol’mayan yerlerden bakan düşünce Ol’ma hali ile tasvir edilebilir.)


Hazırlayan ve yazan
Nilgün Nart

Hiç yorum yok: